Vydařený závěr fotbalové sezóny

27.06.2015 22:59

Ve čtvrtek 25.června 2015 se naši fotbalisté loučili s uplynulou fotbalovou sezonou se zvláštními hosty - do Smilovic zavítali hokejisté týmu Oceláři Třinec. Krásné počasí, rekordní návštěva (přes 400 diváků), super hřiště - to vše vytvořilo ideální podmínky kvalitního fotbalového odpoledne v pěkném areálu Sportcentra Smilovice.

 

Nejprve se utkali mladší přípravky TJ Smilovice a FK Fotbal Třinec. Hrálo se na dvou hřištích 3 x 12 minut. Díky výborným výkonům obou domácích brankářů (Václav Pyszko a Vít Červenka) zvítězili domácí družstva celkem 25 : 5. Branky za domácí dali Vojtěch Galacz 10, Vít Červenka 6, Matyáš Golec, Vojtěch Lokaj, Jakub Mitrenga po 2 a Jakub Klosko, Pavel Pavlica, Matyasz Zawadski po 1. Za třinecká družstva skórovali Dominik Barteczek 3, Dominik Gomola a Luboš Chmiel po 1.
 
Poté v rámci přípravy na novou sezónu nastoupili hokejisté HC Oceláři Třinec proti výběru TJ Smilovice. V kvalitním utkání, kdy závěry poločasů patřili hokejistům, viděli diváci celkem 12 branek a vítězství hokejistů v poměru 7 : 5 (5 : 3). Domácí se ujali vedení brankou Tomáše Ganczarczyka. Vyrovnávací branku vsítil Radim Matuš a další dvě Marian Adámek a Martin Adamský. Domácí bojovali a brankami Petra Bašandy a Patrika Witose vyrovnali na 3:3. V závěru poločasu dali branky Josef Hrabal a Vladimír Dravecký a Oceláři tak vedli 5:3. Ve druhém poločase domácí brankami Petra Dytka a Oldřicha Máje vyrovnali na 5:5. Závěr ovšem znovu patřil hokejistům a brankami Josefa Hrabala a Šimona Hrubce stanovili konečný výsledek 7:5.
Sestava HC Oceláři Třinec:
Jakub Orsava, Vladimír Dravecký, Jiří Polanský, Radim Matuš, Josef Hrabal, Aron Chmielewski, Marian Adámek, Šimon Hrubec, Tomáš Linhart, Vladimír Svačina, Erik Hrňa, Martin Adamský a Milan Doudera.
Domácí výběr pod vedení bývalého úspěšného trenéra Štefana Kuffy hrál v sestavě:
Petr Bašanda, Václav Rufer, Miroslav Sikora, Oldřich Máj,Radek a Roman Barteczkovi, Ferda Gadlina, Lukáš Baron, Petr Dytko, Pavel Kohut, Radim Slušný, Tomáš Smolka, David Gerlich, Jirka a Mirek Topiarzovi, Lukáš Rajnoch, Tomáš Ganczarczyk a Patrik Witos.
 
Po utkání za obrovského zájmu diváků proběhla (víc než hodinová) autogramiáda, kdy všichni jmenování hokejisté (13) věnovali svá fota s podpisem. Mnoho fandů si nechalo podepsat také hokejové dresy, různé památníky nebo části oděvů. Raritou byly podpisy všech hokejistů na odmontovanou přední kapotu auta. Závěr patřil družnému posezení obou družstev ve společenském sále Sportcentra. Poděkování patří všem organisátorům této velmi úspěšné akce.
 
Další podobnou akcí ve Sportcentru Smilovice by měl být Memoriál ing.Vl.Krejzy (prvotního zakladatele areálu), který se uskuteční v sobotu 25.7. Fotbalový turnaj by měl proběhnout za účasti domácího celku, Hnojníku, Hor.Žukova a Oldřichovic.
 
Zaznamenal Rudolf Procházka st.
Zpět