Ohlédnutí za Memoriálem 2015

28.07.2015 09:53
V sobotu ve Smilovicích vzpomínali na bývalého předsedu TJ ing.Vl.Krejzu - zakladatele dnes velmi pěkného sportovního areálu, který zemřel při projednávání činnosti TJ (tehdy MNV) dne 7.5.1981 v nedožitých 44 letech (1.6.1937). Fotbalový turnaj, který se koná pod názvem Memoriál ing. Krejzy u příležitosti této vzpomínky, se kromě domácího družstva zúčastnili TJ Oldřichovice, TJ Hnojník a TJ Horní Žukov.

Slavnostní zahájení provedl starosta obce M.Nogol, který  předal kytici růží manželce bývalého předsedy a spolu se zástupci družstev a pořadatelů pak uctili památku u jeho hrobu na místním hřbitově.
 
V prvním utkání (hrané na 2x25') podlehli domácí fotbalisté družstvu Oldřichovic 0:2 (0:1) díky velmi dobrému výkonu hostujícího brankáře M.Sikory a naopak hrubou chybou domácího brankáře. První branku dal v 13´ J.Opluštil a druhou v 9´ druhého poločasu R.Pliska. Ve druhém utkání porazil Hnojník družstvo H.Žukova 2:1 (1:0). Branky J.Hlavka (4´) a L.Brzuchanský (21´dr.poločasu). Dvě minuty před koncem ještě utkání zdramatizoval J.Glac.

V boji o třetí místo trenér domácích Smilovic M.Sikora poněkud pozměnil sestavu. Výsledkem pak bylo poměrně jasné vítězství s H.Žukovem 6:1 (4:0). Hattrickem se vyznamenal F.Žajdlík (10´,19´a 25´), čtvrtou branku přidal v 22´D.Balvar. Do druhého poločasu nastoupili domácí se čtyřmi dorostenci a hosté ve 2´ snížili na 1:4 brankou J.Kawického. Domácí ještě přidali brankami Radka Barteczka (15´) a D.Gerlicha (17´). V boji o první místo se ujal vedení Hnojník brankou A.Kluse (4´). Oldřichovice otočily v 15´a 16´brankami T.Vlachoviče a Plisky. Ještě v prvním poločase vyrovnal na 2:2 J.Škola. Po bezbrankovém druhém poločase přišly na řadu penalty, kdy Oldřichovice daly všechny tři a naopak druhou penaltu M.Baumana vychytal již zmíněný výborný brankář M.Sikora.
 

Konečné pořadí v turnaji

  • 1. TJ Oldřichovice
  • 2. TJ Hnojník
  • 3. TJ Smilovice
  • 4. TJ Slovan Horní Žukov
Turnaj byl kromě vzpomínkové akce velmi dobrou přípravou na novou mistrovskou sezónu. Poděkování patří všem zúčastněným sportovcům, rozhodčím, vedení Sportcentra a jeho personálu, starostovi obce a dalším organizátorům tohoto úspěšného turnaje.
 
Zaznamenal: Rudolf Procházka st.
 
Zpět